Z przyjemnością prezentujemy państwu nowe menu opracowane przez naszego szefa kuchni.

Villa Bellissima szczyci się nie tylko dobrą kuchnią ale również unikalnym sposobem serwowania dań, który wywołuje u gości dreszcz emocji i sprawia, że czują się wyjątkowi. Dania są podawane na talerzach przykrytych srebrnymi pokrywami, które kelnerzy odkrywają jednocześnie na stołach gości. Muzyka grająca w tle zapewnia spektakularny efekt nietypowego serwisu. Nie pobieramy opłat za wniesiony alkohol.

Menu opracowane przez naszego nowego wybitnego szefa kuchni to perfekcyjnie opracowany i genialnie przygotowany zestaw pysznych dań.

01. Zupy

  • Flaki staropolskie
  • Rosół domowy z makaronem
  • Krem z pomidorów z pesto bazyliowym
  • Krem z kalafiora z białą czekoladą lub oliwą truflową
  • Krem z zielonych warzyw w towarzystwie bazylii i parmezanu
  • Krem z dyni z palonymi pestkami i fetą
  • Krem z różnych warzyw
  • Krem pomidorowo paprykowy

02. Dania obiadowe

  • Polędwiczka zawijana w boczku, kopytka, grillowane warzywa
  • Rolada z kurczaka z kopytkami i sosem serowym, marchewka zasmażana
  • Udo z kaczki Confit w towarzystwie puree ziemniaczanego i sosu żurawinowego (dopłata 5 zł)
  • Faszerowana pierś z kurczaka na sosie koperkowym  w towarzystwie kopytek ziołowych oraz sałaty z rukoli
  • Grillowana polędwica wieprzowa z puree musztardowym oraz glazurowaną marchwią
  • Bitka wieprzowa w sosie grzybowym, kluski śląskie oraz sałatką z buraków marynowanych
  • Żeberko BBQ w sosie pieczeniowym , puree ziemniaczane oraz kapusta zasmażana
  • Pierś z kaczki na duszonych jabłkach z żurawiną, puree ziemniaczane, buraczki karmelizowane (dopłata 5 zł)

04. Menu dla dzieci

  • Nugetsy &chips z mizerią
  • Fish & chips z marchewką z jabłkami
  • Naleśniki z serem i czekoladą

06. Dodatki do dań

  • puree ziemniaczane
  • ziemniaki z wody
  • ziemniaki opiekane
  • frytki lub talarki
  • ryż
  • mix warzyw gotowanych
  • mix sałat
  • buraczki karmelizowane
  • marchewka karmelizowana
  • kapusta zasmażana
  • Marchew zasmażana

07. Dania gorące kokilkowe

  • Strogonow
  • Zupa gulaszowa
  • Potrawka z kurczaka w sosie curry
  • Rosół z pulpecikami i warzywami
  • Bogracz
  • Zupa gulaszowa z kluseczkami
  • Pirogi do wyboru (z mięsem, z kapustą lub Ruskie) z barszczem czerwonym
  • Paszteciki „gruszki” z Barszczem czerwonym – POLECAMY

09. Przystawki zimne (rybne)

  • Tatar ze śledzia dekorowany owocami
  • Łosoś wędzony na placuszkach z cukinii i serkiem koperkowym
  • Śledź w trzech odsłonach
  • Rolada biszkoptowo szpinakowa z łososiem
  • Ryba po grecku
  • Ryba po mazursku w pomidorach

10. Przekąski zimne (bezmięsne)

  • Carpaccio z buraka z kozim serem lub serem Feta oraz rukolą
  • Deska serów
  • Bruschetta z pomidorami i bazylią
  • Caprese z pesto bazyliowym
  • Babeczki z farszami w trzech smakach
  • Jaja faszerowane w trzech smakach

11. Sałatki

  • Sałatka nicejska z tuńczykiem
  • Szpinak baby z serem gorgonzola, orzechami włoskimi i winogronami
  • Sałatka Cezar z pieczonym kurczakiem
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka grecka z serem feta
  • Sałatka Cezar z krewetkami
  • Pieczony kozi ser z roszponką, truskawką o raz palonymi pestkami
  • Sałatka Hawajska z szynką i ananasem
  • Sałatka Kebab
  • Sałatka brokułowa z serem feta, jajkiem i z pestkami prażonego słonecznika

12. Dania mięsne

  • Półmisek mięs pieczonych i wędlin
  • Schab po warszawsku
  • Tatar wołowy
  • Melon z szynką Parmeńską
  • Deska pasztetów
  • Tymbaliki drobiowe lub wieprzowe
  • Ser gorgonzola z szynką Parmeńską
  • Pieczona kaczka w towarzystwie buraków i malin
  • Roladka z kurczaka faszerowana żurawiną i serem camembert
  • Rolada z papieru ryżowego z kurczakiem i warzywami
  • Śliwka owijana boczkiem
  • Mix roladek z tortilli z kurczakiem, szynką i warzywami

13. Bufet deserowy

Bogaty asortyment wybornych deserów, ciast domowych oraz najlepszych sezonowych owoców
filetowanych oraz w całości

14. Menu wegetariańskie

  • Ser Camembert z żurawiną
  • Krem pomidorowy
  • Krem z białych warzyw
  • Tagiatelle ze szpinakiem i pomidorami cherry i parmezanem
  • Risotto grzybowe z oliwą truflową
  • Risotto z warzywami
  • Krem z pomidorów i pieczonej papryki

15. Napoje

Napoje zimne (Coca-Cola, Sprite, Fanta, Woda, Soki owocowe (100%)
Napoje gorące (kawa i herbata)

16. Desery

  • Puchar lodowy Bellissima (lody waniliowe lub śmietankowe, owoce, bita śmietana i pyszny sos ze świeżych malin)Deser Pana CottaKrem Brulée

    Mix galaretek z bitą śmietaną

17. Atrakcje kulinarne za dopłatą

  • Komoda wiejska 2000 zł – dla ofert Uroczysty obiad oraz Komunia Św.
  • Drink Bar 2500 zł (alkohol dostarcz klient) – dla ofert Uroczysty obiad oraz Komunia Św.